Over jou

Je worstelt met (fysieke) problemen, je weet het soms niet meer, je ervaart onvrede, je kampt met stemmingen. Maar je hebt ook de moed om je emoties en pijn onder ogen te zien. Je erkent dat jij een aandeel hebt in zaken die niet lopen zoals jij zou willen. Bij Mijn Vierkante Meter neem je letterlijk plaats op een vierkante meter, jouw veilige plek waar je altijd naar kan terugkeren.

Vicieuze cirkel van emoties en klachten
Gebeurtenissen in het leven roepen allerlei gevoelens, gedachten en oordelen op. Het probleem is niet die gevoelens en gedachten, maar hoe je hebt geleerd ermee om te gaan. Oude ingesleten patronen zijn een belangrijk onderdeel van de vicieuze cirkel van klachten en problemen waar je in de loop van je leven mee te maken kunt krijgen. Gebrek aan zingeving, je niet gezien voelen, angst, en altijd je best doen worden in verband gebracht met burn-out, depressie, SOLK (somatisch onverklaarde lichamelijke klachten), suïcidale gedachten, verslaving, relatieproblematiek; en omgekeerd.

Emoties en gedachten ontwarren
Ook als je niet ziek bent of fysieke klachten hebt, kun je vastlopen in je leven. Gewoon maar doorgaan lijkt de makkelijkste weg, totdat het echt niet meer gaat. Vaak dwingt zo’n crisis je om je gevoelens en gedachten op een andere manier tegemoet te treden. Mijn Vierkante Meter ondersteunt je daarbij. Dat kan individueel in een gesprek, maar ook samen met anderen tijdens de inloop mindfulness, door plaats te nemen op jouw eigen vierkante meter, hèt beginpunt om anders te leren voelen.