Introductie familie-opstellingen

Nieuwe data voor het najaar van 2018 volgen.

Stop met praten en begin met voelen. Zo kom je dichter bij jezelf en ontspan je.
Systemisch werk, zoals een familie-opstelling, is daarvoor een goede methode.

 

Wat is een familie-opstelling?
Op de achtergrond van ieders persoonlijk leven is een familie-systeem werkzaam. Je kan zeggen dat waar het leven hapert, een blik op dat systeem verheldering brengt, zodat zich een nieuwe levensimpuls kan aandienen. Een familieopstelling is een levende uitbeelding van wat in een groep (een ‘systeem’, zoals een familie) onder de oppervlakte speelt. Systemisch werk en familie-opstellingen kun je het best zelf ervaren. Pas dan kan je voelen wat het voor je doet.

Wat kan deze groep mij bieden?
We hopen dat het werken in de groep je plezier geeft en dat het je aanmoedigt om anders te kijken naar het grote geheel waarvan je deel uitmaakt. Het ontspant mensen vaak als ze het verschil tussen systemisch werk en psychologie leren opmerken. Wie gaat voelen en ervaren komt dichter bij zichzelf. De ‘kleine’ oefeningen die we doen en wat je daarbij ervaart zullen een wereld voor je openen.

Wat gaan we doen?
We gaan in een veilige setting, met ongeveer 6 deelnemers:
– door stilte en meditatie ontspannen;
– beknopte informatie geven over systemisch werk;
– deel-opstellingen ervaren;
– werkvormen ervaren, zoals ‘de herhalende vraag’.
Het is geen therapiegroep en we doen geen grote familie-opstelling.

Voor wie?
– als je een verlangen of belemmering in je leven met een andere blik wilt leren zien;
– als je een opstelling met representanten nog een brug te ver vindt;
– als je meer wilt weten van systemisch werk;
– als je het fijn vindt om in een kleine groep te ontdekken of systemisch werk bij je past;
– als je bereid bent om je open te stellen.

Wie zijn wij?
Louise van der Burg • 
Twintig jaar geleden kwam ik op het pad van familieopstellingen. Het intrigeerde me en sinds die tijd heb ik opleidingen gevolgd bij Phoenix Opleidingen, Body Mind Opleidingen en Elly te Brake. Daarnaast heb ik gewerkt als coach en (rebalancing) lichaamswerker. ‘Het ontroert mij steeds weer als een groep mensen zich open stelt voor elkaar en de vragen waar we mee leven.’

Annemarie van den Bogaard • In de loop van het transformatie-proces van musicus naar psycholoog, maakte ik kennis met systemisch werk en familieopstellingen. Werken met behulp van een opstelling, een beeld, brengt mij rechtstreeks naar een laag waar ik al pratend veel moeilijker terecht zou zijn gekomen. Ervaringsgericht werken in een groep is voor mij van onschatbare waarde: het geeft zelfvertrouwen, troost en gevoelens van verbondenheid.

Praktisch
Nieuwe data voor het najaar van 2018 volgen.